Neem v prahu 250 g

12,50 €

 

Neem, imenovano tudi čudežno drevo, je doma v Indiji, Pakistanu in Bangladešu. Njegova uporaba je izredno cenjena in sodi med pomembnejše sestavine v ayurvedski medicini. Za pripravo tradicionalnih zdravil se uporablja vse dele drevesa (korenino, plodove, listje, cvetove, lupino in semena).

Ima izjemne lastnosti, da deluje močno protivnetno, antioksidantno in antibakterijsko. V Indiji je poznano, da zdravi večino bolezni in da je uživanje prahu Neem lahko izredno učinkovito pri krepitvi telesne odpornosti, razstrupljanju in čiščenju krvi. Lajša in odpravlja prebavne težave, blaži sladkorno bolezen in revmatična obolenja. Uporablja pa se ga tudi v kozmetiki, kot čistilna in negovalna maska za kožo, protibakterijsko in proti glivicam.

Neem se uporablja tudi kot čistilno in razkuževalno sredstvo ter kot naravni pesticid.

Uživanje prahu Neem naj se izogibajo nosečnice, saj naj bi deloval kot naravna kontracepcija.

Pri pripravi rastlinskih prahov in glin se izogibamo uporabi izdelkov iz kovine (žličke, posode, itd), saj lahko reagirajo s kovinskim materialom in se kemično spremenijo. Najbolje je uporabiti izdelke iz lesa ali keramike.

Prehransko dopolnilo ima največje koristi za naš organizem, če ga uživamo ob uravnoteženi in raznoliki prehrani. Zdrav način življenja, zadostno gibanje in počitek ter pravilna prehrana igrajo pomembno vlogo pri dobrem počutju in jasnosti uma.

UPORABA: Pol čajne žličke prahu umešamo v vodo, čaj ali sok.
Za pripravo maske za lase prah zmešamo s toplo vodo, da dobimo primerno pasto, ki jo nanesemo na umite lase za 20 minut in nato temeljito speremo.

Za obrazno masko prah zmešamo s toplo vodo ali svežim čajem, da dobimo primerno pasto, ki jo nanesemo na očiščeno kožo. Po 15 minutah speremo.

KOLIČINA: 250 g

POREKLO: Indija

          7-soil association-e262fe0f1ae1d429 GB-ORG-05_Licenčna št. DA19964

Related products

Kako smo izbrali ime MamaGaja

Izhajali smo iz pogleda na Zemljo, ki ustvarja idealne in raznovrstne pogoje za življenje vseh nas. In v tem ustvarjanju je skrbna kot je le mama. Lahko bi rekli tudi Mama Zemlja, kjer smo romantično poosebili grško boginjo Zemlje - Gaja ali Gea in tako ustvarili ime MamaGaja

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

031 646 988

Sledite nam

square facebook 512  Instagram icon