Kakavovo maslo 250 g

Kakavovo maslo je surovo, certificirano organsko maslo, pridobljeno iz zrn kakavovca. Kakavovec uspeva v Južni Ameriki in Afriki, zraste do 20 metrov visoko kot grm ali drevo, ki ima v povprečju 40 kot kumara velikih plodov. Plodovi imajo debelejšo, sprva rumeno, nato rdečo lupino, pod katero se skriva sladko zrno. V enem plodu je lahko do 50 zrn.

Nabrane plodove se suši, da se lupina zmehča in poči, nato se loči zrna, ki se jih sprva zmelje ter s pomočjo posebne metode pri nizkih temperaturah pridobi v pasto, kar zagotavlja, da maslo ohrani vitalne encime in ostala hranila.

Kakavovo maslo sodi med najboljšo SuperHrano z visoko koncentracijo antioksidantov.

Je ena izmed najbolj stabilnih maščob.Vsebuje ogljikove hidrate in maščobne kisline (linolno, oleinsko, palmitinsko). Je tudi naravni vir mineralov, kot so kalij, mangan, cink in baker, železo, krom ter magnezij. Vsebuje tudi visoke vrednosti feniletilamina, znanega kot molekula ljubezni, ki spodbuja občutek empatije in dobre volje, pozitivno vpliva na spolne funkcije, krepi libido ter povečuje osredotočenost in budnost.

Prehransko dopolnilo ima največje koristi za naš organizem, če ga uživamo ob uravnoteženi in raznoliki prehrani. Zdrav način življenja, zadostno gibanje in počitek ter pravilna prehrana igrajo pomembno vlogo pri dobrem počutju in jasnosti uma.

UPORABA: Maslo lahko uporabimo pri pripravi različnih slaščic in napitkov.

V kozmetiki se maslo uporablja za nego suhe kože in njeno regeneracijo po izpostavljenosti soncu in vetru, proti staranju ter za odpravljanje in preprečevanje strij. Je priljubljena sestavina za nego kože v kremah za telo, balzamih, otroških kremah in milih.

KOLIČINA: 250 g

POREKLO: Peru

1 EU Organic Logo Colour OuterLine rgb pomanan  GB-ORG-005_Kmetijstvo izven EU

Related products

Kako smo izbrali ime MamaGaja

Izhajali smo iz pogleda na Zemljo, ki ustvarja idealne in raznovrstne pogoje za življenje vseh nas. In v tem ustvarjanju je skrbna kot je le mama. Lahko bi rekli tudi Mama Zemlja, kjer smo romantično poosebili grško boginjo Zemlje - Gaja ali Gea in tako ustvarili ime MamaGaja

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

031 646 988

Sledite nam

square facebook 512  Instagram icon