Ashwagandha v prahu 125 g

Zraste do 1,5 metra visok grm, ki spada v isto družino kot paradižnik. Cvetovi so majhni in zeleni, medtem ko je zrelo sadje oranžno-rdeče barve. Rastlino gojijo večinoma v bolj suhih področjih Indije, pa tudi v Afriki in Sredozemlju. Za zdravljenje se uporabljajo korenine eno leto stare rastline, ki jo obirajo od januarja do marca in posušijo na soncu ter zmeljejo v prah.

Ashwagandha je eno najpomembnejših zelišč v ayurvedski medicini. Uporablja se že od antičnih časov za široko paleto zdravljenj, vendar je najbolj znana po svojih obnovitvenih lastnostih in pomaga okrepiti imunski sistem po bolezni.

Znana je tudi kot zimska češnja, pogosteje pa jo imenujemo indijski ginseng, zaradi lastnosti pomlajevanja.

Uživanje prahu Ashwagandhe je poznano, da ugodno učinkuje pri lajšanju stresa in nespečnosti, s tem da ne deluje kot sedativ. Pripomore lahko k zdravemu imunskemu sistemu, izboljšanju telesne moči, sijoči polti, jasnosti uma in občutku dobrega počutja.

Uporablja se jo tudi za izboljšanje spolne moči moških in žensk.

Prehransko dopolnilo ima največje koristi za naš organizem, če ga uživamo ob uravnoteženi in raznoliki prehrani. Zdrav način življenja, zadostno gibanje in počitek ter pravilna prehrana igrajo pomembno vlogo pri dobrem počutju in jasnosti uma.

UPORABA: 1 čajno žličko umešamo v vodo, čaj ali sok, lahko pa prah dodamo tudi k raznim jedem.

Pri nespečnosti umešamo 1 čajno žličko v skodelico toplega mleka.

Prah zmešamo z mandljevim oljem in uporabimo kot tonik za obraz.

KOLIČINA: 125 g

POREKLO: Indija

        7-soil association-e262fe0f1ae1d429 GB-ORG-05_Licenčna št. DA19964

Kako smo izbrali ime MamaGaja

Izhajali smo iz pogleda na Zemljo, ki ustvarja idealne in raznovrstne pogoje za življenje vseh nas. In v tem ustvarjanju je skrbna kot je le mama. Lahko bi rekli tudi Mama Zemlja, kjer smo romantično poosebili grško boginjo Zemlje - Gaja ali Gea in tako ustvarili ime MamaGaja

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

031 646 988

Sledite nam

square facebook 512  Instagram icon