Lipov med 900 g

img_9174_copy
img_9174_copyimg_4154img_9175_copyimg_9173_copy
Redna cena: 17,00 € Znižana cena: 15,00 €

 

Lipov med je svetlo rumene barve in ima značilni vonj po lipovem cvetju. Poleg akacijevega medu je odličen med za sladkanje čajev, ker nima izrazitega okusa in se hitro raztopi.

Tako kot ostali medovi, tudi lipov med pomaga pri prehladu in izkašljevanju. Izmed vseh medov je lipov med najbolj baktericiden med. Deluje antiseptično in pomirjujoče.

Uživanje medu lahko blažilno učinkuje na dihalne poti. Lajša kašelj, bronhitis in želodčne težave. Tradicionalno se priporoča uživanje proti prehladu in bronhitisu, saj lajša izločanje sluzi. Koristen je tudi pri odpravljanju napetosti in stresa, saj ima zelo pomirjujoč učinek ter lahko izboljšuje razpoloženje in povečuje energijo.

Med ima podobne zdravilne lastnosti kot pitje žajbljevega čaja. V ljudskem zdravilstvu se žajbelj (Salvia officinalis) uporablja tudi za odpravljanje prebavnih motenj, saj sprošča vetrove in blaži krče, odpravlja bruhanje in drisko, za zdravljenje vnetja žrela, dlesni in jezika, saj deluje protivnetno, razkuževalno in blaži bolečine.

Related products

Rezultati 1 - 3 od 3

Kako smo izbrali ime MamaGaja

Izhajali smo iz pogleda na Zemljo, ki ustvarja idealne in raznovrstne pogoje za življenje vseh nas. In v tem ustvarjanju je skrbna kot je le mama. Lahko bi rekli tudi Mama Zemlja, kjer smo romantično poosebili grško boginjo Zemlje - Gaja ali Gea in tako ustvarili ime MamaGaja

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

031 646 988

Sledite nam

square facebook 512  Instagram icon