Konopljino olje izpod Kamniško-Savinjskih Alp 250 ml

Konopljino olje se pridobiva s hladnim stiskanjem semen konoplje, ki je bila vzgojena v domačih krajih pod Kamniško-Savinjskimi Alpami. Olje je temno zelene barve zaradi bogate vsebnosti klorofila, ki je močan antioksidant in nosi okus po oreščkih.

Olje je bogato z beljakovinami, vsebuje 21 aminokislin in tako našemu organizmu pomaga pri tvorbi protiteles ter krepitvi imunskega sistema. Ima tudi visoko hranljivo vrednost, saj vsebuje veliko linolne (omega-6) in alfalinolenske kisline (omega-3 esencialne maščobne kisline) in to v razmerju, ki ga zahteva naš organizem. Te so potrebne za pravilno delovanje možganov, rast in razvoj, zdrave kosti, obnavljanje kože in rast las. Hkrati je bogato z beljakovinami, vitaminom E, nekaterimi vitamini iz skupine B in rudninami.

Konopljino olje uporabljamo tako v kulinariki kot tudi v kozmetiki. Koristna je uporaba olja za nego kože, saj ustvari zaščitni sloj, ki omogoča, da koža diha.

Prehransko dopolnilo ima največje koristi za naš organizem, če ga uživamo ob uravnoteženi in raznoliki prehrani. Zdrav način življenja, zadostno gibanje in počitek ter pravilna prehrana igrajo pomembno vlogo pri dobrem počutju in jasnosti uma.

UPORABA: Uživa se hladno, na žlico, kot preliv za solate in različne jedi. 1 žlička na dan lahko zadosti dnevni potrebi organizma po esencialnih maščobnih kislinah.

KOLIČINA: 250 ml

POREKLO: Slovenija

Kako smo izbrali ime MamaGaja

Izhajali smo iz pogleda na Zemljo, ki ustvarja idealne in raznovrstne pogoje za življenje vseh nas. In v tem ustvarjanju je skrbna kot je le mama. Lahko bi rekli tudi Mama Zemlja, kjer smo romantično poosebili grško boginjo Zemlje - Gaja ali Gea in tako ustvarili ime MamaGaja

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

031 646 988

Sledite nam

square facebook 512  Instagram icon