Himalajska kristalna sol 500 g

 

Večina soli, ki jo danes najdemo na trgovinskih policah je predelana bela snov, brez vseh hranil, zgolj natrijev klorid. Velik manko v taki soli predstavlja jod in ga umetno dodajajo. Jod je esencialnega pomena za pravilno delovanje ščitnice in hipofize, pri otrocih pa je pomemben za telesni in duševni razvoj.

Himalajska roza kristalna sol je nerafinirana ter neobdelana surova sol, ki izvira iz antičnih nahajališč morske soli in je najčistejša oblika soli na voljo, predvsem pa je pomembno, da sol ohrani kar 84 različnih mineralov.

Rožnata barva je rezultat visoke vsebnosti mineralov in železa.

Prehransko dopolnilo ima največje koristi za naš organizem, če ga uživamo ob uravnoteženi in raznoliki prehrani. Zdrav način življenja, zadostno gibanje in počitek ter pravilna prehrana igrajo pomembno vlogo pri dobrem počutju in jasnosti uma.  

 

UPORABA: Himalajska roza kristalna sol se lahko uporablja za široko paleto prehranskih in terapevtskih namenov. Uporablja se lahko za kulinarične jedi in peko, v terapetske namene pa za boljši obtok, sproščanje telesa v kopeli, nižji krvni tlak, blaženje bolečih mišic in razstrupljanju telesa.

V kulinariki se uporablja kot začimba najrazličnejšim jedem.

Za rehidracijo telesa razstopimo nekaj kristalčkov v vodo ali čaj, po želji lahko ožamemo še limono.

V kozmetiki in osebni negi: za izpiranje nosu, grla ali oči razstopimo 9 g soli v mlačni vodi.

Za kopel razstopimo eno pest zrn kristalne soli, kar sprošča utrujene in napete mišice, izboljšuje prekrvavitev, čisti, mehča in pomirja kožo. Pomaga tudi pri luskavici in odpravlja glivična obolenja.

Uporabljamo jo lahko tudi kot naravni piling za telo ali masažo.

KOLIČINA: 500 g

POREKLO: Pakistan

         7-soil association-e262fe0f1ae1d429 GB-ORG-05_Licenčna št. DA19964

Related products

Rezultati 1 - 1 od 1

Kako smo izbrali ime MamaGaja

Izhajali smo iz pogleda na Zemljo, ki ustvarja idealne in raznovrstne pogoje za življenje vseh nas. In v tem ustvarjanju je skrbna kot je le mama. Lahko bi rekli tudi Mama Zemlja, kjer smo romantično poosebili grško boginjo Zemlje - Gaja ali Gea in tako ustvarili ime MamaGaja

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

031 646 988

Sledite nam

square facebook 512  Instagram icon