Kakavova zrna 250 g

10,50 €

 

Kakavovec zraste do 20 metrov visoko kot grm ali drevo, uspeva v Južni Ameriki in Afriki in ima v povprečju 40 kot kumara velikih plodov. Plodovi imajo debelejšo, sprva rumeno, nato rdečo lupino, pod katero se skriva sladko kakavovo zrno. V enem plodu je lahko do 50 zrn.

Nabrane plodove se suši, da se lupina zmehča in poči, nato se zrna loči od lupine.

Je ena izmed najbolj stabilnih maščob. Vsebuje ogljikove hidrate in maščobne kisline (linolno, oleinsko, palmitinsko). Kakav je naravni vir mineralov, kot so kalij, mangan, cink in baker, krom in magnezij.

Kakav vsebuje tudi visoke vrednosti feniletilamina, znanega kot molekula ljubezni, ki spodbuja občutek empatije in dobre volje, pozitivno vpliva na spolne funkcije, krepi libido ter povečuje osredotočenost in budnost.

Prehransko dopolnilo ima največje koristi za naš organizem, če ga uživamo ob uravnoteženi in raznoliki prehrani. Zdrav način življenja, zadostno gibanje in počitek ter pravilna prehrana igrajo pomembno vlogo pri dobrem počutju in jasnosti uma. 

 

UPORABA: Primerno kot dodatek različnim jedem, smoothijem.

KOLIČINA: 250 g

POREKLO: Peru

          7-soil association-e262fe0f1ae1d429 GB-ORG-05_Licenčna št. DA19964

Kako smo izbrali ime MamaGaja

Izhajali smo iz pogleda na Zemljo, ki ustvarja idealne in raznovrstne pogoje za življenje vseh nas. In v tem ustvarjanju je skrbna kot je le mama. Lahko bi rekli tudi Mama Zemlja, kjer smo romantično poosebili grško boginjo Zemlje - Gaja ali Gea in tako ustvarili ime MamaGaja

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

031 646 988

Sledite nam

square facebook 512  Instagram icon