Poleti se radi nastavljamo sončnim žarkom, da bi naša koža porjavela. Hkrati si želimo ohraniti tudi kakovost svoje kože, zato je prav, da »poletni« ten pridobimo počasi, na čim bolj varen način.

Večini med nami je povsem jasno, da je sicer ta priljubljena porjavelost nič drugega kot naravna zaščitna reakcija kože na UV žarke. Celice, ki so del imunskega sistema in ščitijo kožo pred škodljivimi vplivi iz okolja, se pod učinki UV žarkov spreminjajo ter povzročajo povečano nastajanje prostih radikalov, ki so med glavnimi krivci za staranje kože.

Strokovnjaki redno opozarjajo na škodljive posledice, ki jih koži prinaša prekomerna izpostavljenost sončnim žarkom. Ker pa se le tem ne moremo ali nočemo povsem izogniti, velja upoštevati naslednje napotke za varno porjavelost.

Izpostavljenost soncu naj bo razumna in porjavelost kože postopna. Pomembno je, da se sonca izogibamo, ko je le to najmočnejše, med 11. in 16. uro. Tako na plaži, kot tudi na sprehodu nikakor ne smemo pozabiti na kremo z zaščitnim faktorjem, pokrivalo in lahkotna oblačila. Na seznamu najnujnejših potrebščin pa seveda ne sme manjkati steklenica z vodo.

Do lepe in zdrave zagorelosti lahko pridemo tudi s SuperHrano, ki hkrati značilno obogati našo dieto in organizem okrepi s potrebnimi vitamini. Blagodejno na naš organizem in v pomoč pri zagorelosti bo posebej dobro učinkovala SuperHrana in izbrani izdelki MamaGaja, ki vsebujejo večje količine vitamina A, C in E, betakarotena ter druge karotenoide in flavonoide.

Izdelki MamaGaja, ki so izredno bogati z vitamini, še posebej s karotenoidi so: Alfalfa, Cvetni prah, Dulse alga, Inkovske jagode, Ječmenova trava in Spirulina alga. Visoko vsebnost vitaminov A, C in E pa vsebujejo Acai jagode, Camu camu, Chia semena, Chlorella alga, Gingko, Goji jagode, Konopljina semena in Laneno olje.

Živila bogata s karotenom so ključna za lepo zagorelo polt, saj spodbujajo nastanek temnega pigmenta melanina, zaradi katerega koža potemni. Ker pa ga naš organizem ne more v celoti absorbirati, je pomembno, da hkrati zaužijemo tudi maščobe in tako v našo prehrano dodajamo oreščke in olja.

SuperHrana bogata z vitaminom A bo pomagala obnavljati kožo. Zaužiti antioksidanti bodo učinkovali kot naravna zaščita pred škodljivim delovanjem sončnih žarkov, upočasnjujejo pa tudi procese staranja in dehidracijo celic. Eden najmočnejših naravnih antioksidantov je vitamin E. Antioksidanten učinek ima tudi vitamin C, ki poleg tega še krepi naravni obrambni mehanizem kože in pospešuje sintezo kolagena.

Nujne so tudi omega-3 maščobne kisline, ki bodo kožo varovale pred morebitnimi iritacijami. Dodatno zaščito in lep videz bo koži zagotovila tudi SuperHrana bogata s cinkom, ki kožo ščiti pred opeklinami in drugimi poškodbami. Izredno močan antioksidant z obilico cinka je Fo Ti. Cink vsebujejo še alge Chllorela in Spirulina, Alfalfa, Goji jagode, Ječmnova trava, Konopljina semena, Maca, Reishi goba, Stevia in Yacon.

Da bo naša koža prožna in sijoča moramo skrbeti tudi za njeno vlago. Preverite še naš kozmetični kotiček.

Kako smo izbrali ime MamaGaja

Izhajali smo iz pogleda na Zemljo, ki ustvarja idealne in raznovrstne pogoje za življenje vseh nas. In v tem ustvarjanju je skrbna kot je le mama. Lahko bi rekli tudi Mama Zemlja, kjer smo romantično poosebili grško boginjo Zemlje - Gaja ali Gea in tako ustvarili ime MamaGaja

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

031 646 988

Sledite nam

square facebook 512  Instagram icon