Krema za lepo zagorelo polt

 

Iz domače zaloge maceratov si pripravimo nežno kremo, ki bo negovala in ščitila kožo, poudarila pa bo tudi videz zagorelosti.

V kremo zmešajmo avokadovo olje, ki bo kožo dodatno navlažil in osvežil. Dodali bomo macerat ognjiča, ki je v naši domači lekarni nepogrešljiv, saj pomaga blažiti opekline, hkrati pa vidno polepša in pomladi kožo. Macerat oreha in kakavovo maslo bosta dodala sijaj k zagoreli polti. Kakavovo maslo pa bo kremi dodal tudi prijetno sladko aromo. Za izboljšano strukturo kreme in zaradi blagodejnih učinkov bomo dodali karitejevo maslo, ki uspešno obnavlja kožne celice in koži vrača prožnost ter čebelji vosek, ki deluje protivnetno in ohranja vlago. Avokadovo in orehovo olje predstavljata tudi naravni zaščitni faktor, a le do tri. 

Sestavine: 

50 ml orehov macerat

40 ml ognjičev macerat

10 ml avokadovo olje

10 g čebelji vosek

8 g kakavovo maslo

3 g karite maslo

Priprava: v stekleni posodi, ki jo ogrevamo v drugi posodi s toplo vodo stopimo čebelji vosek v maceratu. Med stalnim mešanjem dodajamo karite in kakavovo maslo ter avokadovo olje. Ne kuhamo na ognju in ne pregrevamo, da ohranimo hranljivost sestavin.

Po želji dodamo priljubljeno eterično olje. Mi smo izbrali kar paše k soncu in morju - rožmarin.

Prelijemo v manjše posodice.

Izpostavljenost soncu naj bo razumna in porjavelost kože postopna. Pomembno je, da se sonca izogibamo, ko je le to najmočnejše, med 11. in 16. uro. Tako na plaži, kot tudi na sprehodu nikakor ne smemo pozabiti na kremo z zaščitnim faktorjem, pokrivalo in lahkotna oblačila. Na seznamu najnujnejših potrebščin pa seveda ne sme manjkati steklenica z vodo.

Kako smo izbrali ime MamaGaja

Izhajali smo iz pogleda na Zemljo, ki ustvarja idealne in raznovrstne pogoje za življenje vseh nas. In v tem ustvarjanju je skrbna kot je le mama. Lahko bi rekli tudi Mama Zemlja, kjer smo romantično poosebili grško boginjo Zemlje - Gaja ali Gea in tako ustvarili ime MamaGaja

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

031 646 988

Sledite nam

square facebook 512  Instagram icon