Ognjičeva krema

 

V vsaki domači lekarni naj bo tudi ognjičeva krema, ki nežno in hitro pomiri občutljivo kožo.

Ognjič (Calendula) je preprosto gojiti, sodi pa med najbolj zdravilne in za kožo blažilne elemente v naravi. Bogat je z beta karotenom, antioksidanti in salicilno kislino.

Sestavine:

8 glavic cvetov ognjiča ali 20 g posušenih cvetov ognjiča

20 g čebeljega voska

10 g kakavovega masla

100 ml  hladno stiskanega konopljinega olja (mi smo uporabili oljni macerat sivke)

Priprava: Cvetne lističe odstranite z glavic ognjiča in jih dajte v posodo z dvojnim dnom. Dodajte nastrgan čebelji vosek in priljite konopljino olje. Mi smo imeli med domačimi pripravki tudi oljni macerat sivke, zato smo uporabili kar tega. Lahko dodate konopljino olje, ki je izjemno hranilno in aktivira koži lastne encime. Uporabite lahko tudi oljčno, mandljevo ali drugo olje, a naj bo le to kakovostno.

Maso nežno mešajte, da se vosek stopi, nato dodajte še kakavovo maslo. Ko se  vse sestavine stopijo, mešanico precedite skozi cedilo ali gazo v stekleno posodico in jo zaprijte, ko se popolnoma ohladi.

Ognjičevo kremo lahko uporabite kot osnovno nego občutljive kože obraza, kot nežni čistilni pripravek, primerna je tudi za nego otroške kože, predvsem pa za učinkovito in predvsem naravno celjenje odrgnin. 

Kako smo izbrali ime MamaGaja

Izhajali smo iz pogleda na Zemljo, ki ustvarja idealne in raznovrstne pogoje za življenje vseh nas. In v tem ustvarjanju je skrbna kot je le mama. Lahko bi rekli tudi Mama Zemlja, kjer smo romantično poosebili grško boginjo Zemlje - Gaja ali Gea in tako ustvarili ime MamaGaja

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

031 646 988

Sledite nam

square facebook 512  Instagram icon