Kaj so prehranska dopolnila?

Kot že izraz sam pove gre za skupino živil, ki dopolnjuje običajno prehrano. Poenostavljeno taka živila dopolnjujejo osiromašeno prehrano in/ali krepijo naš organizem. Prehranskih dopolnil se je oprijel tudi izraz super hrana prav zaradi izjemno visoke vsebnosti hranljivih snovi, ki so lahko višje kot v drugih živilih.

Prehranska dopolnila vsebujejo širok izbor pomembnih in naravno razpoložljivih snovi, vključno z vitamini, minerali, aminokislinami, vlakninami, maščobnimi kislinami, raznimi rastlinskimi ali zeliščnimi izvlečki.

Uporaba prehranskega dopolnila je primerna:

  • ko prehrana ni kakovostna in raznovrstna
  • ob pomanjkanju sadja in zelenjave
  • ob večjih duševnih in telesnih naporih
  • po preboleli ali dolgotrajni bolezni

Uporabljamo jih tako v prehrani, kot tudi v kozmetičnih pripravkih in domači lekarni. Ta visoko hranljiva živila najdemo tako v naši neposredni bližini (npr. regrad, smrekovi vršički, ječmenova travajagodičevjeoreščki…) kot v bolj eksotičnih deželah in po vsem svetu (npr. ashwagandhagoji jagodeagavin sirup…). So živila, ki jih predlagajo tudi številne znanosti, ki se opirajo na ohranjena znanja različnih starih kultur.

Velja pa pravilo, da imajo prehranska dopolnila največje koristi za naš organizem, če jih uživamo ob uravnoteženi in raznoliki prehrani. Zdrav način življenja, zadostno gibanje in počitek ter pravilna prehrana igrajo pomembno vlogo pri dobrem počutju in miselnih sposobnostih.

V našo prehrano jih dodajamo zaradi ugodnih učinkov, ki jih prinašajo za naš organizem. Uživamo jih v odmerjenih majhnih količinskih enotah. Ob zmerni uporabi lahko uspešno učinkujejo na izboljšano počutje in jasnost uma.

Le najboljše kar ustvarja Narava vam ponuja MamaGaja

V spletni trgovini MamaGaja vam ponujamo široko paleto prehranskih dopolnil na enem mestu. Naše vodilo je, da ponujamo tisto, kar uživamo tudi sami. Izbirate lahko med kakovostnimi izdelki, ki so certificirani, ki dokazujejo, da je rastlina rastla v čistem okolju. Pomembno nam je, da so surovine iz ekološke pridelave, naravne ali naravno pridobljene snovi, da je prepovedana uporaba kemično-sintetičnih pesticidov in umetnih mineralnih gnojil ter je prepovedana tudi uporaba gensko spremenjenih organizmov (GSO) in proizvodov, pridelanih iz ali z GSO.

Izdelki MamaGaja so pridobljeni iz naravnih snovi, ponujeni surovi ali nežno posušeni in zmleti v prah, kar dodatno zagotavlja, da so popolnoma brez veziva, polnila ali drugih dodatkov.

Ponudba prehranskih dopolnil je predstavljena v rubriki Izdelki in zaradi številčnosti porazdeljena v kategorije:

Naša posebnost so tudi izdelki slovenskega porekla, predstavljena v kategoriji »Iz slovenskih dežel«.

Stremimo k temu, da bi izpostavili slovenske proizvajalce in njihove najrazličnejše proizvode, predvsem pa spodbujamo njihova prizadevanja. Zavedamo se vpliva na okolje in z uporabo slovenskih proizvodov doprinašamo k manjši onesnaženosti, saj proizvodi do nas opravijo najkrajšo možno pot. Stalno zbiramo ter preverjamo razpoložljivo ponudbo, ki si jo želimo razširiti v čim bolj raznoliko.

S to vizijo smo v našo ponudbo vključili tudi naravno antioksidativno prehransko dopolnilo Rdeči bor.

Kako smo izbrali ime MamaGaja

Izhajali smo iz pogleda na Zemljo, ki ustvarja idealne in raznovrstne pogoje za življenje vseh nas. In v tem ustvarjanju je skrbna kot je le mama. Lahko bi rekli tudi Mama Zemlja, kjer smo romantično poosebili grško boginjo Zemlje - Gaja ali Gea in tako ustvarili ime MamaGaja

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 

031 646 988

Sledite nam

square facebook 512  Instagram icon