Vsi izdelki MamaGaja so visoko kakovostni in se ponašajo z ekološko pridelavo,
ker spoštujemo naravne sisteme in ravnovesje med njimi.
Pomembno je, da so surovine iz ekološke pridelave, naravne ali naravno pridobljene snovi, da je prepovedana uporaba kemično-sintetičnih pesticidov in umetnih mineralnih gnojil ter je prepovedana tudi uporaba gensko spremenjenih organizmov (GSO) in proizvodov, pridelanih iz ali z GSO.
Certifikat za proizvode, ki so bili pridelani oz. predelani v skladu z Uredbo EU o ekološkem kmetijstvu. Za pridobitev certifikata morajo pridelovalci ekološke hrane slediti strogim načelom pridelave, kupec pa s tem pridobi hrano, ki ne vsebuje pesticidov, sledi sintetičnih gnojil in antibiotikov. Tako certificirana hrana ne vsebuje kemično sintetiziranih dodatkov in ostalih tehnološko pomožnih sredstev, ki bi vplivali na kakovost končnih izdelkov. Certifikat vsaj v 95 % zagotavlja, da je izdelek iz ekološko pridelanih sestavin, ob etiketi pa je navedeno tudi območje, kjer so bile sestavine pridelane (kmetijstvo izven EU) in šifra kontrolne organizacije, ki je pridelavo oz. predelavo nadzirala ter izdala certifikat.
Certifikat organizacije Soil Association zagotavlja največjo možno vsebnost ekoloških sestavin. Dokazuje maksimalno vsebnost ekoloških sestavin v izdelku (najmanj 95%), odsotnost sintetičnih in zdravju škodljivih sestavin ter niti nano delcev gensko spremenjenih sestavin, niti snovi, ki bi izvirale iz ogroženih vrst.
Shopping Cart
Scroll to Top