,

Chlorella alga v tabletah

20,00 

Izjemen vir klorofila.

Izjemen vir klorofila.

Chlorella je rod enoceličnih zelenih alg kroglaste oblike, ki jo v naravi najdemo v manjših stoječih vodah, mlakah in ribnikih. Pogosto raste tudi na kopnem, na dovolj vlažnih tleh ali kot zelena prevleka na steni dreves in zidov, kjer preživi tudi sušna obdobja. Alga se širi z vetrom, ki prenaša izsušene celice.

Alga vsebuje beljakovine, katerih aminokislinska sestava se lahko primerja s sestavo v živalskih beljakovinah. V beljakovinah so zastopane vse za človeka pomembne esencialne aminokisline. Nekoliko manjša je le vsebnost metionina, kar pa se je izkazalo kot prednost pri zdravljenju številnih rakavih bolezni. Visoko vrednost imajo tudi ogljikovi hidrati ter maščobe, slednje vsebujejo predvsem nenasičene maščobne kisline (80%), med drugim tudi take, ki imajo poseben varovalni učinek na zdravje. Chlorella vsebuje še vitamine, beta-karoten, vitamine A, B-kompleks, C, E, inositol, niacin ter mineralne snovi; fosfor, kalij, magnezij, žveplo, železo, kalcij, mangan, baker, cink in kobalt. Poleg tega vsebuje še klorofil, nukleinske kisline ter Chlorellin rastni faktor (CGF).

Chlorella lahko poveča telesno odpornost ter tako ščiti telo pred virusnimi in bakterijskimi okužbami, celo pred malignimi boleznimi. Učinkovito lahko razstruplja človeški organizem z vezavo strupenih snovi v črevesju in s spodbujanjem aktivnosti jeter, poleg tega pa izboljšuje prebavo, uravnava iztrebljanje in odpravlja meteorizem. Pospešuje lahko tudi regeneracijo celic, blaži vnetja ter zavira razvoj kroničnih degenerativnih bolezni, zlasti ožilja in sklepov (npr. ateroskleroza in artritis). V mnogih primerih tudi uspešno zdravi vnetje želodčne sluznice ter rano na želodcu ali dvanajstniku.

Dolgo časa je problem predstavljala težka prebavljivost Chlorelline celične stene, ki je namreč izredno žilava, tako da si naše telo ne more kaj prida pomagati z obilico hranilnih snovi, ki jih ta alga sicer vsebuje. Z odkritjem posebne metode mletja, s katero je moč streti 95% celičnih sten pa je dosežena 80% Chlorellina prebavljivost.

UPORABA: Do 3 tablete dnevno užijemo s tekočino.

Količina: 250 g

Poreklo: Kitajska

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Chlorella alga v tabletah”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Shopping Cart
Scroll to Top