Matcha je vrsta japonskega zelenega čaja. Poznana je po pozitivnih učinkih na fizično in psihično počutje. Podpira naravno odpornost telesa.
V prah zmleti zeleni lističi posebne vrste čajevca so bogati s klorofilom, antioksidanti, pa tudi s kalijem, vitamini A in C ter železom. Matcha vsebuje večjo koncentracijo kofeina, v kombinaciji z aminokislino L–teaninom pa še dodatno spodbuja koncentracijo in obenem sprošča. V primerjavi z drugimi stimulansi pri Matchi ni stranskih učinkov, kot so živčnost, visok krvni tlak, pospešeno bitje srca itd.
UPORABA: Matcho lahko pijemo čisto ali jo dodamo k mlečnim in sadnim napitkom kot tudi jogurtom, sladoledom in čokoladi. Z Matcho lahko izboljšamo okus smutijev, peciva in nekaterih jedi.
1 žličko prahu zmešamo z 200 ml vroče vode (80oC) in stepamo cca 3min, da se speni (najbolje s tradicionalno japosnko metlico iz bambusa ali z metlico za penjenje mleka).
Po enakem postopku si lahko pripravimo hladen napitek ali npr. limonado z matcho.
Priporočen dnevni odmerek: 1 čajna žlička prahu do 3x na dan.
KOLIČINA: 250 g
POREKLO: Kitajska
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.