Rožičevec, poznan tudi pod imenom Carob, je doma v Sredozemlju, dobro pa uspeva skoraj povsod z mediteranskim podnebjem. Obrodi plodove, do 20 cm dolge temno rjave rožičeve stroke, ki vsebujejo polno saharoze in beljakovin. Vsebuje vitamine A, B, B2, B3 in D ter magnezij, kalcij, železo, fosfor, kalij, mangan, barij, baker in nikelj.
Pogosto se uporablja kot nadomestilo za kakav in je poznan kot »zdrava čokolada«, saj ima manj kalorij, vsebuje pektin, a ni alergen in ne vsebuje kofeina.
Poznana je tudi uporaba v zdravilstvu za lajšanje kašlja in driske ter, da žvečenje stroka pripomore k čistejšemu glasu.
UPORBA: Prah se uporablja predvsem pri pripravi slaščic, lahko kot stabilizator, zgoščevalec ali za preprečevanje kristalizacije sladkorja.
Količina: 250 g
Poreklo: Španija
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.