,

Himalajska roza kristalna sol

5,50 

Rožnata barva soli je rezultat visoke vsebnosti mineralov in železa.

Večina soli, ki jo danes najdemo na trgovinskih policah je predelana bela snov, brez vseh hranil, zgolj natrijev klorid. Velik manko v taki soli predstavlja jod, ki je lahko tudi vzrok duševnim težavam in ga le umetno dodajajo. Jod je tudi esencialnega pomena za pravilno delovanje ščitnice in hipofize, pri otrocih pa je pomemben za telesni in duševni razvoj.

Himalajska roza kristalna sol je nerafinirana ter neobdelana »surova« sol, ki izvira iz antičnih časov nahajališč morske soli in je najčistejša oblika soli na voljo, predvsem pa je pomembno, da sol ohrani kar 84 različnih mineralov.

Rožnata barva je rezultat visoke vsebnosti mineralov in železa.

UPORABA: Himalajska roza sol se lahko uporablja za široko paleto prehranskih in terapevtskih namenov. Uporablja se lahko za kulinarične jedi in peko, v terapetske namene pa za boljši obtok, sproščanje telesa v kopeli, nižji krvni tlak, blaženje bolečih mišic in razstrupljanju telesa.

V kulinariki se uporablja kot začimba najrazličnejšim jedem. Za rehidracijo telesa razstopimo nekaj kristalčkov v vodo ali čaj, po želji lahko ožamemo še limono.

V kozmetiki in osebni negi: za izpiranje nosu, grla ali oči razstopimo 9 g soli v mlačni vodi;

Za kopel razstopimo eno pest zrn kristalne soli, kar sprošča utrujene in napete mišice, izboljšuje prekrvavitev, čisti, mehča in pomirja kožo. Pomaga tudi pri luskavici in odpravlja glivična obolenja.

Uporabljamo jo lahko tudi kot naravni piling za telo ali masažo.

Količina: 500 g

Poreklo: Pakistan

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Himalajska roza kristalna sol”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Shopping Cart
Scroll to Top