, , ,

Irski mah

13,00 

Mah le po imenu, sicer pa gre za rdečo morsko algo, ki raste ob skalnati obali Atlantskega oceana

Mah le po imenu, sicer pa gre za rdečo morsko algo, ki raste ob skalnati obali Atlantskega oceana. Vsebuje skoraj 10% beljakovin in okoli 15% mineralnih snovi ter je bogat z jodom in žveplom. Vsebuje tudi 15 od 18 bistvenih elementov, ki jih potrebuje človeško telo. V svoji sestavi vključuje velike količine kalcija, joda, žvepla in kalija ter vitamine A, D, E, F in K. Pomaga lahko pri motnjah mehurja, bronhitisu, slabem zadahu, prebavilih in žlezah, tudi pri težavah z oteklimi sklepi, težavami s pljuči, ščitnico, tuberkulozo, tumorji in razjedami. Zaradi visoke vsebnosti vitaminov in mineralov je popolna dopolnitev za revitalizacijo telesa po dolgem boju z boleznijo.

Cenjen je tudi v številnih kozmetičnih pripravkih, saj zaradi velike količine vitamina K zagotavlja elastičnost kože in tako zmanjšuje gube ter  krčne žile.

UPORABA: Alga nabrekne, ko jo zmešamo z vodo in postane želatinast gel, ki deluje kot emulgator in zgoščevalec. Uporabljamo jo v napitkih, sladicah, sladoledih in drugih jedeh.

Količina: 125 g

Poreklo: Irska

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Irski mah”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Shopping Cart
Scroll to Top