Mah le po imenu, sicer pa gre za rdečo morsko algo, ki raste ob skalnati obali Atlantskega oceana. Vsebuje skoraj 10% beljakovin in okoli 15% mineralnih snovi ter je bogat z jodom in žveplom. Vsebuje tudi 15 od 18 bistvenih elementov, ki jih potrebuje človeško telo. V svoji sestavi vključuje velike količine kalcija, joda, žvepla in kalija ter vitamine A, D, E, F in K. Pomaga lahko pri motnjah mehurja, bronhitisu, slabem zadahu, prebavilih in žlezah, tudi pri težavah z oteklimi sklepi, težavami s pljuči, ščitnico, tuberkulozo, tumorji in razjedami. Zaradi visoke vsebnosti vitaminov in mineralov je popolna dopolnitev za revitalizacijo telesa po dolgem boju z boleznijo.
Cenjen je tudi v številnih kozmetičnih pripravkih, saj zaradi velike količine vitamina K zagotavlja elastičnost kože in tako zmanjšuje gube ter krčne žile.
UPORABA: Alga nabrekne, ko jo zmešamo z vodo in postane želatinast gel, ki deluje kot emulgator in zgoščevalec. Uporabljamo jo v napitkih, sladicah, sladoledih in drugih jedeh.
Količina: 125 g
Poreklo: Irska
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.