,

Neem v prahu

11,50 

Ima izjemne lastnosti, saj deluje močno protivnemno, antioksidantno in antibakterijsko

Neem, imenovano tudi čudežno drevo, je doma v Indiji, Pakistanu in Bangladešu. Njegova uporaba je izredno cenjena in sodi med pomembnejše sestavine v ayurvedski medicini. Za pripravo tradicionalnih zdravil se uporablja vse dele drevesa (korenino, plodove, listje, cvetove, lupino in semena). Ima izjemne lastnosti, saj deluje močno protivnemno, antioksidantno in antibakterijsko. V Indiji je poznano, da zdravi večino bolezni.

Uživanje prahu neem je lahko izredno učinkovito pri krepitvi telesne odpornosti, razstrupljanju telesa in čiščenju krvi. Lajša in odpravlja lahko prebavne težave, blaži sladkorno bolezen in revmatična obolenja. Pozitivno deluje tudi na vid, uporablja pa se ga tudi v kozmetiki, kot čistilna in negovalna maska za kožo, proti bakterijsko in proti glivicam. Neem se uporablja tudi kot čistilno in razkuževalno sredstvo, ter kot naravni pesticid.

UPORABA:1 čajno žličko zmešamo v vodo, čaj ali sok. Prah neema lahko dodamo v kreme, mila in šampone.

  • Neem prah zmešamo s toplo vodo, da dobimo primerno pasto, ki jo lahko nanesemo na umite lase za 20 minut do ene ure in nato temeljito speremo z vodo.
  • Neem prah zmešamo s toplo vodo ali svežim čajem, da dobimo primerno pasto za obrazno masko, ki jo nanesemo na očiščeno kožo. Po 15 minutah masko speremo z vodo.

Pri pripravi rastlinskih prahov in glin se izogibamo uporabi izdelkov iz kovine (žličke, posode,…), saj  lahko reagirajo s kovinskim materialom in se kemično spremenijo. Najbolje je uporabiti izdelke iz lesa ali keramike.

Uživanje prahu neem naj se izogibajo nosečnice, saj naj bi deloval kot naravna kontracepcija.

Količina: 250 g

Poreklo: Indija

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Neem v prahu”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Shopping Cart
Scroll to Top