, ,

Chia semena

6,00 

Omogočajo učinkovito in hitro regeneracijo mišic in ostalih tkiv. Ker ne vsebujejo glutena, so primerna tudi za ljudi, ki so nanj občutljivi oz. se ga izogibajo.

Salvia hispanica, splošno znana kot Chia je vrsta rastline, ki izvira iz Južne in Srednje Amerike in naj bi jo uporabljali že Azteki.

Majhna ovalna semena rjave, sive, črne in bele barve vsebujejo pravo bogastvo, saj imajo visoko vsebnost esencialnih maščobnih kislin, beljakovin, antioksidantov, vitaminov in mineralov. So odličen vir omega-3 alfa-linolenske kisline, kalcija, fosforja, mangana, natrija in vlaknin. Njena hranila so dobra za naše možgane, da delujejo pravilno.

Vsebujejo tudi veliko drugih mineralov in vitaminov: magnezij, fosfor, kalcij, cink, mangan, vitamine A, D, E, K in vitamine B-skupine, z izjemo B12.

Chia semena so edinstvena po izredno močni hidrofilni sposobnosti, kar pomeni, da nase vežejo vodo.

Uživanje chie semen lahko pomaga pri izgubi odvečne telesne teže, saj pospešujejo absorbcijo in razgradnjo maščob, dajejo pa tudi dolgotrajen občutek sitosti ter imajo nizek glikemični indeks. Semena so nadvse primeren dodatek prehrani za športnike, ker poleg hidracije in elektrolitskega ravnotežja omogočajo učinkovito in hitro regeneracijo mišic in ostalih tkiv. Ker ne vsebujejo glutena, so primerna tudi za ljudi, ki so nanj občutljivi oz. se ga izogibajo.

UPORABA: Semena pred uporabo namakamo do 10 min in jih nato umešamo v jogurt, smoothi, med kosmiče, omako ali solato.

Količina: 250 g

Poreklo: Mehika

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Chia semena”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Shopping Cart
Scroll to Top